Fyne Audio F1-5 | lille referencehøjttaler

Slide background

Nok verdens bedste lille højttaler fra FYNE

F1-5 højttaleren fra FYNE er nok lille af størrelse men gør et stort indtryk hos alle der høre den

"Hvis det skal være godt, skal det være stort"

- dette udsagn høres jævnligt og der kan da også være noget sandhed gemt i det. Har du plads og ikke mindst den økonomiske ramme, står den store prisvindende topmodel F1-12 gulvhøjttaler fra FYNE helt klart også øverst på ønskesedlen. Men hvad med superlyd i en almindelig stue med en lille højttaler der er enkel at placerer og som kan spille suverænt med et godt sammensat system i den øvre mellemklassse? Det er netop lige her at F1-5 kommer ind i billedet.

Som navnet antyder kommer F1-5 fra øverste hylde hos FYNE. F1 serien repræsenterer ikke bare det bedste fra FYNE men noget af det bedste højttalere på markedet.

Næsten naturstridig

’Superbaby’ er en dækkende betegnelse for F1-5. Med en højde på kun cirka 32 cm og en vægt på blot 5,7 kg fylder den ikke meget i landskabet. Lydmæssigt er det en helt anden sag, da det er næsten naturstridigt, hvor meget vellyd, Fyne Audio får ud af den lille 5” coaxialenhed.

Den skotske højttalerproducent udvikler og producerer selv sine coaxial – eller ’point source’ – højttalerenheder, hvor diskanten er placeret inde i midten af bas/mellemtoneenheden. Det er med til at sikre et knivskarpt og præcist lydbillede, fordi lyden så at sige kommer fra ét punkt.

F1-5 går naturligt nok ikke kælderdyt dybt i bassen, men det er alligevel lykkedes de skotske ingeniører at få den til at række ned til 48 Hz. Følsomheden er på 87 dB. Frekvensresponsen kan i øvrigt justeres via en knap på højttalernes front, så højttalernes frekvensgang kan tilpasses både elektronik og lytterum.

Hvordan lyder FYNE F1-5 ?

Det kan være svært helt at beskrive en lydoplevelse, specielt hvis man ikke lige er vant til det, så her er et citat fra en der ved hvad god lyd er og som er vant til at forholde sig til hvad han hører.

"The single most impressive sounding product this year for me came from Fyne Audio. The compact F1-5 is a curious looking speaker but the performance of this diminutive £2,999 standmount was absolutely outstanding."

Ordene kommer fra Ed Selley der er skribent på AV-Forums, og oplevelsen er fra Bristol hifi messe i februar 2020.

Du kan læse hele reportagen fra Bristol her

Hvis du nu har lyst til enten at bestille eller høre mere om FYNE F1-5 højttaleren kan du gøre det her:

| Topsound Hi-Fi Østerbro | Audiocompaniet Odense |

Tilbage til FYNE Audio siden