Rega RP-1

rega rp1

Prisvindende pladespiller i klassisk Rega design

RP-1 er udgået og afløst af den forbedrede Rega Planar 1 2016 model, se den her

Designet og udviklet pladespiller der rækker langt ud over forventningerne til et produkt i denne prisklasse. Med fokus lagt på de områder der er vigtige for lydkvaliteten og holdbarheden, er Rega RP1 pladespilleren med den monterede Rega Carbon Pick-Up en vinder. Der findes næppe et mere gennemprøvet og rost design end det Rega har udviklet og forfinet igennem de sidste 40 år.
Rega RP1 pladespilleren byder på en fremragende byggekvalitet, pålidelighed og brugervenlighed, hvilket, sammen med den høje lydkvalitet, gør den til et unikt produkt.

Rega RP1 repræsenterer det bedste pladespiller køb

Den ekspertise findes naturligvis også i de dyrere Rega modeller, men ideen i RP1 pladespilleren er den samme. Ved nøje at vægte hvad der er vigtigt for lydkvalitet og holdbarhed rykker Rega RP1 fra alle konkurrenter i prisklassen og et stykke over. I konstruktionen i Rega RP1 pladespilleren er fokus på kvalitetsmekanik og materialer samt, at undgå overflødige gimmicks. Rega leverer i RP-1 en pladespiller, der i mange år frem vil være en vellydende og musikformidlende nydelse.

Det skriver fagpressen om Rega RP1:
Politiken LørdagsLiv test af grammofoner

"med det sagt er Rega absolut testens vinder med flere længder."

"Den er fantastisk, og til prisen er den vinder med flere længder. Tænk, at man kan få så meget pladespiller til den pris."

Læs hele Politikens test af Pladespillere her

Sådan bruger du Rega RP-1 pladespilleren på alle anlæg

Alle pladespillere skal bruge en pick-up forstærker (det der hedder en RIAA) til afspilning. Nogle forstærkere har en RIAA forstærker indbygget, men i en del nyere forstærker er der ikke direkte mulighed for pladespiller tilsutning. Har din forstærker ikke direkte tilslutning til pladespiller (altså indbygget RIAA) så skal du bruge en ekstern. Rega producerer naturligvis også en RIAA, og det endda en god en af slagsen.
Du kan læse mere om Rega miniFONO A2D her. Den giver dig også mulighed for at koble pladespilleren til din PC og overspille din vinylplade, hvis du vil.

Derfor er Rega RP1 pladespilleren klassens bedste

✔ Fastmonteret motor for tabsfri kraftoverførsel
✔ Kort rundpoleret rem for præcis hastighed (sort rem)

✔ 12” pladetallerken i støbt Phenol for optimal understøttelse af hele vinylpladen
✔ Præcisions centerleje
✔ RB-101 tonearm med rør i ekstruderet aluminium, monteret med kvalitetslejer giver bedste betingelser for pickuppen
✔ Let og stiv plint for minimal forvrængning
✔ Kvalitets låg der beskytter dine plade for støv
✔ Leveres monteret med Rega Carbon pick-up (læs test af Rega Carbon pick-up her)

Lyd & Billede:
Til 2.300 kroner er Rega-grammofonen et enestående køb. Budgetterer man med en endnu bedre pickup, f.eks. Regas egen Bias 2 pickup, får man exceptionelt meget musikglæde for pengene.

Stereophile:
The Rega RP-1 would certainly keep me coming back: It’s well-made, attractive, apparently durable, and demonstrably superior to any other self-standing audio source at its price. Perhaps best of all, the RP-1 is easy to own and to use. It’s not just that I can’t imagine $445 buying more happiness; I can’t imagine so modest an investment in money and effort buying more music.

ToneAudio:
While plenty of budding audiophiles will argue to the ends of the Earth over the merit of the RP1 versus a few other contenders that are similarly priced, the fact is that the RP1 offers solid performance, excellent value and is a great place to start listening to vinyl. Remember, while the others are discussing minutiae, you could be spinning records, and isn’t that what it’s all about?

Rega RP1 pladespilleren blev gruppe testvinder, du kan læse testen her

Rega Carbon pick-uppen er blevet testet, og du kan læse resultatet her

Tilbage til pladespiller siden