Rega Planar 8 NEO pladespiller

Slide background
Slide background
Slide background

Planar 8 NEO pladespilleren fra Rega viser hvad pladespillerudvikling egentlig betyder

Nye produkter baserer sig ofte på opgraderinger af eksisterende modeller. Udviklingen af Planar 8 pladespilleren er imidlertid ønsket om en "mini" Naiad pladespiller. Projekt Naiad så dagens lys tilbage i 2009, og er en eksperimental pladespiller, der tager den filosofi Rega bygger pladespiller på, til de yderste grænser for hvad der med moderne teknologi er muligt.
Rega Naiad pladespilleren er ikke en hyldevare, og med en pris på mere en 300.000,- så ville den være for de absolut få.

Det er netop med afsæt i projekt Naiad, at Planar 8 er blevet skabt. En "mini" Naiad hvor de ingeniørmæssigere forbedringer bruges, men med et økonomisk øje på materialerne. Resultatet er en pladespiller der bringer mest mulig musikinformation videre i hifi kæden, og til en yderst rimelig pris.

Planar 8 med ny Ultra letvægts plint

Planar 8 er den anden Rega pladespiller (Planar 6 pladespilleren var den første) konstrueret med Rega´s nyeste ultra letvægts plintmateriale Tancast 8 polyurethanskumkerne (et materiale udviklet til luftfartsindustrien). Skumkernen ligger mellem to lag HPL (højtrykslaminat). HPL er usædvanlig tynd og ekstremt stiv. Konstruktionen gør den nye Planar 8 skeletplint 30% lettere end den oprindelige RP-8, samtidig med en øget stivhed.

 

 

 

DB Technology (Double Brace Technology) "Masse absorberer energi - tabt energi svarer til tabt musik"!

En super letvægtsplint kombineret med en phenolharpiks (bakelit) bøjle (brace) monteret mellem tonearmsmontering og centerleje, hvor den øgede stivhed er vigtig og danner en stram plint. Det stive plintdesign forhindrer energiabsorption og uønskede resonanser, som vil tilføje uønsket forvrængning til musikken. Tungere masse overføre mere uønsket energi, såsom motor- eller lejestøj direkte ind i pladen. Brugen af bøjler, i stedet for at dække plinten helt, giver mulighed for dobbelt tykkelse af phenolharpiks på det vigtige område, mellem tonearm og centerleje, samtidig med at man opnår en yderligere vægtreduktion af plinten. Her er en direkte adressering af spørgsmålet om masseabsorption og uønsket energitransmission.

Rega RB-880 tonearm

Med den nye RB-880 tonearm introduceres en forbedret lodret lejesamling konstrueret ved hjælp af en letvægts aluminium og rustfrit stål samling med stor forbedret stabilitet og stivhed.
RB-880 tonearmen bruger den avancerede nultolerancelejekonstruktion fra Rega, justeret til mindre end 1μm (1 mikron er 10-6m eller en 1000 af en mm), hvilket giver en friktionsfri bevægelse uden slør. Der bruges et tyndere kontralod i rustfrit stål. RB-880 leveres monteret med et lavkapacitivt phono-kabel, med kvalitets phonostik, der for at sikre den bedst mulige kontakt er med lås.

Nyt centerleje med undertallerken

Planar 8 anvender en ny letvægts centerlejemontering. En præcisions udfræset aluminiumsunderplade med en centerspindel i hærdet værktøjsstål udgør sammen med en lejebrønd i messing, centerlejet. Monteringen af centerlejet er ny, og designet til at udrydde uønsket potentiel energi, der overføres eller ophobes i plinten.

Pladetallerken i tredobbelt lag glas med Super svinghjulseffekt

Planar 8 bruger en tre-lags lamineret glasplade, der er resultatet af samarbejdet med et britisk glasteknikfirma. Denne helt nye pladetallerken er produceret af to forskellige Pilkington glas af høj kvalitet.
Som hovedregel er den eneste del af en pladespiller, der kræver ekstra masse, pladetallerkenen og dette kun for at opnå konstant rotationshastighed. Men en tungere pladetallerken skaber flere problemer for centerlejeudformningen, så igen skaber det ideelle kompromis den bedste løsning. Praktisk set betyder det, at man holder så meget af massen til pladetallerkenens yderside som muligt, så der skabes en stor svinghjulseffekt, samtidig med at pladetallerkenens inderside holdes så let som mulig men med maksimal stivhed.

24V lavvibrationsmotor

Planar 8 bruger den nyeste generation, 24V synkron, lavvibrationsteknologi fra Rega. Motoren er monteret så der opnåes et højt niveau af kobling, samtidig med at der sikres en bedre vibrationsisolering end nogen tidligere model. Denne nye motormonteringsteknik (monteret fra bunden) er taget direkte fra den ultimative Rega pladespiller, Naiad. Den unikke monteringsmetode fjerner al stress på motoren. Den reducerede vibration og mere stive montering giver en enestående overførsel af rotationsenergien via de nye EBLT-drivremme. For at optimere antivibrationskredsløbet er hver motor håndjusteret og tilpasset sin egen, matchede Neo-strømforsyning, inden den monteres på pladespilleren.

Reference EBLT præcisionsdrivrem

Rega har sammen med et hold kemikere, forsket i tre år på at udvikle en ny skræddersyet gummiforbindelse til drivremme. Ved hjælp af et specialiseret hærdningssystem har de nye drivbælter en hidtil uset ensartet konsistens (en konstant, der repræsenterer den grad, som et stof har en bestemt egenskab, især elasticitet). Disse nye EBLT bælter er fremstillet på Rega designet, topmoderne, super- nøjagtige værktøjer, der producerer 'perfekt runde' og 'dimensionelt nøjagtige' bælter, hvilket er afgørende for perfekt hastighedsstabilitet.

Læs historien om EBLT drivremmen her

Neo PSU digital motorstyring

Neo PSU er en præcisions strømforsyning, et avanceret anti-vibrations kredsløb og elektronisk hastighedsjustering. Den bruger samme DSP (digital signalbehandling) generator som RP-10 pladespilleren. DSP-generatoren er bygget på et høj-stabilitetskrystal, der generere et nøjagtigt signal fra krystallen til præcis den frekvens, der skal til for at roterer pladetallerken til den ønskede hastighed. DSP-generatoren producere en næsten perfekt sinusformet bølgeform der driver motoren. Dette, sammen med en effektiv driverforstærker, genererer et 24V balanceret AC signal med mindre end 0,15% forvrængning, signalet er upåvirket af ændringer i hovedspændingen. Det balancerede signal driver antivibrations kredsløbet, der er placeret under Planar 8 Pladespilleren.

Oplev Planar 8 NEO pladespilleren hos en af vores forhandlere

Tilbage til pladespiller siden