Rega Naiad – verdens bedste pladespiller !

rega naiad pladespiller

Rega Naiad projektet er skabelsen af en ganske særlig pladespiller

Rega har udviklet og produceret pladespillere i mere end 45 år. Erfaringer, indtryk og ingeniørarbejde har bragt Rega i en enestående position som pladespillerudvikler og producent.

Rega Naiad er resultatet af den know-how Rega har oparbejdet gennem årene, kombineret med det mål, at konstruerer den bedste pladespiller. Rega´s tilgang til pladespillerkonstruktion, bygger på en forståelse af fysikkens love. Derfor er det grundlæggende princip om at pladetallerkenen skal være den tungeste del af det samlede system samt at stivhed i konstruktionen er nødvendig for ikke at ophobe energi i pladespilleren hos Naiad taget til yderste af hvad der med moderne produktionsmetoder og materialer er muligt, uanset pris.

Nogle af de løsninger der er valgt i Naiad, er blandt andet et centerleje i kunstdiamant, en plint i en speciel kulfiber, der bliver bygget på en fabrik der levere dele til det engelske forsvar og Formel 1 motorsporten, en tonearm med titanium og en avanceret DSP motorstyring. Til Naiad leveres også et vægophæng, der for at holde vægten på et minimum naturligvis også er i kulfiber.

Naiad projektet og de grundlæggende fysiske principper Rega arbejder ud fra er beskrevet mere indgående i deres bog A Vibration Measuring Machine.

Hele projektet omkring Naiad, har også dannet skole for forbedringer i de mindre modeller. Eksemplevis er den Dobbel-Brace teknologi der blev introduceret i RP-3 pladespilleren og videreført i de nye Planar 3 og Planar 6 modeller, et direkte afkom fra Naiad pladespilleren. De nye Planar 10 og  Planar 8 pladespillere er i sin tanke bygget som en "mini" Naiad.

Naiad pladespilleren er en bestillingsvare, der leveres når den er klar. Der er kun 1 person hos Rega der kan producerer Naiad, og produktionen sker når der er den rette tid til det.

Pris 300.000,-

Michael Fremer fra Analog Planet var på besøg hos Rega og fik her en samtale omkring Rega Naiad Pladespilleren.

 

 

Rega naiad centerleje Centerleje og spindel produceret i keramik (Zirconium dioxide (ZrO2))

rega naiad pladetallerken Pladetallerken i keramik

Naiad pladespiller komplet med tilbehor rega medlyd

Tilbage til pladespiller siden