Rega Naiad – verdens bedste pladespiller !

rega naiad pladespiller

Naiad er kulminationen på 45 års Rega pladespiller filosofi taget til det ekstreme

Rega Naiad projektet er skabelsen af en ganske særlig pladespiller

Rega har udviklet og produceret pladespillere i mere end 45 år. Erfaringer, indtryk og ingeniørarbejde har bragt Rega i en enestående position som pladespillerudvikler og producent.

Rega Naiad er resultatet af den know-how Rega har oparbejdet gennem årene, kombineret med det mål, at konstruerer den bedste pladespiller. Rega´s tilgang til pladespillerkonstruktion, bygger på en forståelse af fysikkens love. Derfor er det grundlæggende princip om at pladetallerkenen skal være den tungeste del af det samlede system samt at stivhed i konstruktionen er nødvendig for ikke at ophobe energi i pladespilleren hos Naiad taget til yderste af hvad der med moderne produktionsmetoder og materialer er muligt, uanset pris.

Nogle af de løsninger der er valgt i Naiad, er blandt andet et centerleje i kunstdiamant, en plint i en speciel kulfiber, der bliver bygget på en fabrik der levere dele til det engelske forsvar og Formel 1 motorsporten, en tonearm med titanium og en avanceret DSP motorstyring. Til Naiad leveres også et vægophæng, der for at holde vægten på et minimum naturligvis også er i kulfiber.

Naiad projektet og de grundlæggende fysiske principper Rega arbejder ud fra er beskrevet mere indgående i deres bog A Vibration Measuring Machine.

Hele projektet omkring Naiad, har også dannet skole for forbedringer i de mindre modeller. Eksemplevis er den Dobbel-Brace teknologi der blev introduceret i RP-3 pladespilleren og videreført i de nye Planar 3 og Planar 6 modeller, et direkte afkom fra Naiad pladespilleren. De nye Planar 10 og  Planar 8 pladespillere er i sin tanke bygget som en "mini" Naiad.

Naiad pladespilleren er en bestillingsvare, der leveres når den er klar. Der er kun 1 person hos Rega der kan producerer Naiad, og produktionen sker når der er den rette tid til det.

Pris 300.000,-

Michael Fremer fra Analog Planet var på besøg hos Rega og fik her en samtale omkring Rega Naiad Pladespilleren.

 

 

Rega naiad centerleje Centerleje og spindel produceret i keramik (Zirconium dioxide (ZrO2))

rega naiad pladetallerken Pladetallerken i keramik

Naiad pladespiller komplet med tilbehor rega medlyd

Tilbage til pladespiller siden