Vi bruger streaming hi-fi og streamingtjenester som aldrig før

Streamingtjenester er blevet en integreret del af vores måde at høre musik på. Antallet af udbydere er støt stigende, og sammenlagt giver musiktjenester som TIDAL og Spotify adgang til millioner af musiknumre samt et utal af radiostationer online. Dermed er behovet for kvalitets streaming hi-fi også støt stigende. Det kan ses i det voksende udvalg af streaming højtalere og enheder. 

Kvaliteten af musikstreaming er også i udvikling. Spændvidden i bitraten, der er et af målene for streamingkvaliteten, er steget fra 96 kbps, over 320 kbps, og findes helt op til 1411 kbps (hifi eller lossless), hvilket svarer til CD afspillerens lydkvalitet. Der ses endda udbydere, som tilbyder musikstreaming i en endnu højere kvalitet - HD streaming eller High-Resolution i op til 24 bit 192 Khz. Det er naturligvis en fordel at vælge en streaminghøjttaler eller enhed, der understøtter alle mulighederne.

streamingtjenester-kvalitet-oversigt
Oversigt over kvaliteten af nogle af de mest almindelige streamingtjenester. Jo højere nummer (=lavere kompression) jo bedre

Filmstreaming og tjenester

VOD eller Video On Demand er i den kategori der populært betegnes som ”det nye sort”. Filmstreaming fra tjenester som bl.a. Netflix, HBO, ViaPlay og YouSee, har ændret vores TV vaner fra flow-tv til nu, hvor vi selv vil bestemme, hvad vi vil se og hvornår. Det at se film via streaming er blevet muligt efterhånden som internettet er blevet hurtigere, så det kan understøtte den store mængde information streaming af film kræver.

På samme måde som indenfor musikstreaming er der sket en udvikling i kvaliteten af TV- og filmstreaming. En fuld HD film i Blu-Ray kvalitet kræver ca. 35 mbit/sek, mens det nye 4k UHD format kræver op imod 100 mbit/sek. Generelt streames der dog i en lavere kvalitet, men hvorfor lade sig begrænse i valget af streamingenhed, når nu udviklingen er i rivende fart?

Streaming af musik til hele huset

Du kan placere dine trådløse højttalere lige hvor du vil, og i så mange rum du har brug for. Du kan vælge at høre den samme musik i alle rum, eller forskellig musik i hvert rum, og naturligvis i den lydstyrke du ønsker. Musikken afspilles på den trådløse højttaler, og du fjernbetjener det hele via din telefon eller tablet. Vælg det design og den lydkvalitet du vil have med de rigtige trådløse højttalere og streamingtjeneste.