Besøg hos Rega videotour | Derfor er de blandt de bedste til Hi-fi

På besøg hos Rega med redaktør på "Analog Planet" Michael Fremerrega fabrik england medlyd

Hvad er det der sker hos Rega ? Der er gået mere en 20 år siden AnalogPlanets redaktør Michael Fremer sidst besøgte Rega Research i det sydlige England. På det tidspunkt var Rega netop flyttet ind i deres nye store lokaler, og der var plads til fremtidig vækst.
I da er der, på trods af udbygninger i både bredden og højden, ved at være trængt. Der er taget lagerplads til brug i bygninger på den anden side af vejen, men som du kan se er det nu igen "hyggeligt" og tæt, i takt med at pladespillersalget bare stiger. I øjeblikket sender Rega cirka 6.000 pladespillere afsted om måneden, og salget af RIAA dele, forstærkere, højttalere og pick-upper går samme vej.

Dette videobesøg giver et nuanceret indblik i et firma, der ikke er to af i denne branche.

God fornøjelse

Rega besøg Video 1, udviklingsafdelingen

Denne video er den første i en serie på rundvisning hos Rega med grundlægger Roy Gandy som vært. Det er en både fascinerende og overraskende tur. Det bliver åbenlyst at ordet "udvikling" (Research) er den helt rette beskrivelse for Rega. I øvrigt er "Terry" Terry Bateman, chef for det elektroniske design, og Ashtonen en ung ingeniør fra USA der kommet til Rega for ganske nyligt med her. En større historisk baggrund ligger foran i en anmeldelse af den nye Rega bog "A Vibration Measuring Machine".

I stikord kan nævnes; Rega R&D, Atlas reference nåletryksvægt. Rundvisning på lager. RP-8 pladespiller produktion. RB-220 tonearm. MC pickup produktion med håndviklede spoler og her vises Apheta 2 pickuppen. God fornøjelse.

Rega besøg Video 2, tonearmsproduktion, MC pickup, og elektronik

Michael Fremer´s besøg hos Rega Research. I denne del vises en del af hvordan Rega producerer deres tonearme, fra udvælgelse af lejer, intern kabelføring og den endelige test. Du får også et kig på produktion af de integrerede forstærkere, CD afspillere og DAC.

I stikord kan nævnes; RB-220 tolerancer leje kvalitet 4 μm (4×10−6 m). Det findes ikke bedre hos andre tonearmsproducenter uanset mærke og pris. Den mest brugt tonearms lift. Vikling af spoler til delefiltre og vikling af spoler til svingspoler. Rega RB-330 tonearmsleje tolerancer vist med 20mg vægt. Elektronik, Saturn DAC/ CD afspiller, Brio 2017 forstærker, Aria MM/MC Riaa, Elex R og Elicit R forstærkerne. God fornøjelse.

 

Rega besøg Video 3, kvalitetskontrol og testprocedure

I denne del vises elektronikprodukternes omfattende testprocedure. Du kan se produktionen af tonearmskabler og følge den omhyggelige håndsamling af den billigste tonearm til Planar 1 pladespilleren. I slutningen er der et klip fra produktionen af det støvlåg der bruges på alle modellerne.

I stikord kan nævnes; Elektronik forstærkertest, CD test. Samling af motor til pladespiller. Produktion af tonearms kabler. Minifono A2D. Planar 1, Samling af Rega RB-101 tonearm. Lille video af låg produktion.

God fornøjelse. Der er mere i næste episode.

 

Rega besøg Video 4, kvalitetskontrol fortsat og centerlejer

I denne episode 4 får du et indblik i Rega´s dedikation til kvalitetskontrol, helt fra toppen med RP-10 til budgetmodellen Planar 1. Alle modeller bliver testet. Test procedurerne har udviklet sig igennem årene. Grundlægger Roy Gandy viser centerlejernes kvalitet. En episode med meget at se, ligesom i den næste.

I stikord kan nævnes; Rundt om Rega (Rega udefra) Planar 1 afdeling, Testafdeling for RP-8 & RP-10 pladespillerne, Måling af vow &flutter og  hastighed, Planar 1 - 2 & Planar 3 centerleje tolerance vist uden olie. Tolerance på 8 μm (8×10−6 m), Braces til Planar 3, Testrum til elektronik. Alle print bliver testet, der vises en Rega Aria Riaa, og fortælles om udvikling fra at bruge spoler til at bruge parrede FET transistorer og den store forbedring det giver i lydkvalitet. Forståelsen af spolers indvirkning på lyden baserer sig på John Cole. Omtale af ny super RIAA del, der er konstrueret uden økonomiske begrænsninger (Rega AURA). God fornøjelse.

Rega besøg Video 5, drivremme og Rega Naiad

Hvad er specielt ved Rega´s drivremme ? Hvad har Rega af planer for den nye Planar 6 pladespiller ? Hvad med projekt Naiad – den "Ultimative Rega Pladespiller" ? Hvordan ser den ud ? Phil og Roy viser og fortæller om tanker og konstruktion af Rega drivremme. Heraf vigtigheden af små tolerancer, hvor Rega remme er produceret med en faktor 10 bedre tolerancer end standard.

Alt dette finder du i denne sidste "episode" af "AnalogPlanet besøger Rega Research". God fornøjelse.

 

 

Her kan du se en kort video præsentation af Rega med grundlægger Roy Gandy og et kig ind i produktionen:

Se hele Hi-Fi sortimentet fra Rega her