Mirja Klippel River-of-Silver vinyl album

mirja klippel River of silver lp vinyl medlyd

Mirja Klippel og Alex Jønsson bringer en sjælden grad af nerve og nærvær ind i stuen

River-of-Silver LPén koster 200,-

Lydtekniske noter vedrørende Mirja Klippels LP album

Albummet er optaget i The Village Recording i Vanløse. Et af de få tilbageværende store professionelle studier i Danmark.

Hos The Village er centrum den store Neve-mixer fra 1971. Mixeren har tidligere tilhørt bandet Fleetwood Mac og huseret i Ocean Way Studios i Hollywood. Pulten er udstyret med 24 styk af den legendariske mikrofonforstærkeren Neve 1073.

 

The Village har en meget god samling af mikrofoner. På optagelserne har vi blandt andet brugt Neumann U47, U67, KM84, Coles 4038, Schoeps mk2 og Shure SM7 i forbindelse med Mirjas album.

Vi har også haft fornøjelsen af at kunne bruge en EMT-140 Plate Reverberator, som tidligere har været ejet af John Lennon og det er den Plate Reverberator der kan høres på albummet "Imagine".

AD-konverteringen har Digital Audio Denmark AX-32 taget sig af og der er arbejdet med en sample rate på 96kHz, i en 24 bit opløsning.

I mixfasen af albummet har vi brugt AD-DA konvertering fra Mytek, og diverse outboard processing fra blandt andet, Urei, API, Tube-Tech og Neve.

Albummet er optaget og mixet af August Wanngren. Se mere - www.wanngren.com