ZEN blue fra ifi audio streamer alle nutidige kildeenheder med den højeste Bluetooth® specifikation

Ny V2 version af ZEN Blue med opdateret rækkevidde og jitter kredsløb

Køb her

topsound hifi københavn
Audiocompagniet Odense
Lydspecialisten Aalborg
KT RADIO Frederiksberg
AV-Connection Sønderborg

 

ifi audio lancere med Zen Blue, det første produkt i en ny serie med lyd i høj kvalitet i desktop-størrelse. ZEN Blue er verdens første Bluetooth-modtager, der understøtter alle de nyeste hi-res musikformater hvilket giver den bedste lydkvalitet fra smartphones, tablets, pc'er og Mac'er.

I et prisleje der domineres af plastik imponerer ZEN Blue umiddelbart med sit robuste aluminiumskabinet, men hvad der virkelig adskiller ZEN Blue fra konkurrenterne er teknologien - som altid er ifi gået langt for at lydkvaliteten via Bluetooth er den bedste, den kan være, også selvom den skal designes fra grunden.

Bluetooth modtagelse ses på mange produkter, men det er ifi´s oplevelse, at mange producenter kun ser Bluetooth-modtagelse som en ren bekvemmelighed og derfor ikke udnytter det egentlige potentiale i systemet, men mere som en feature der "bare" skal være der. Det betyder at Bluetooth oftest bliver implementeret på den billigst mulige måde alene for at kunne "markere en boks" på listen over funktioner. Men måden, hvorpå Bluetooth bliver implementeret - kvaliteten af signalbehandling og de kredsløb, der omgiver det - har enorm stor indflydelse på den endelige lydkvalitet. Ikke alt Bluetooth lyder ens, og ifi udvikler deres produkter til at opnå det bedst mulige resultat uanset lyd kilde – også når det gælder Bluetooth-streaming.

I ZEN Blue starter dette med den avancerede Qualcomm QCC5100-chip hvis hovedopgave er modtagelse og behandling af Bluetooth signalet fra eksempelvis en smartphone - ZEN Blue er det første produkt i sin art, der bruger denne nye generation Bluetooth IC. Det betyser blandt andet at alle de nyeste 24-bit-kompatible Bluetooth-lydformater understøttes, inklusive:hoj oplodt bluetooth ifi audio zen medlyd

• Qualcomm's aptX Adaptiv
• aptX HD
• Sonys LDAC
• Huawei's HWA


 - det er en liste af banebrudenden hi-res specifikationer ingen anden Bluetooth-streamer pt. kan vise. Andre understøttede formater inkluderer almindelig aptX og aptX Low Latency, AAC (det foretrukne format på Apple iOS-enheder) og SBC (det "almindelige" Bluetooth-format). Det betyder, at stort set alle enheder er dækket og giver den højeste lydkvalitet din enheds Bluetooth specifikation tillader.

Qualcomm QCC5100 er en komplet 'system-på-en-chip' Bluetooth-løsning med alle funktioner indbygget inklusive D/A-konvertering. Mange producenter baserer hele deres Bluetooth funktionalitet på en sådan type chip, men det er ikke ifi´s tilgang. Ifi har i ZEN Blue separeret de digitale og analoge stadier; til at konvertere signalet fra digitalt til analogt bliver det behandlede digitale signal fra QCC5100 dirigeret til en specialiseret DAC chip fra ESS Technology's Sabre-familie.

En af de vigtigste fordele ved ESS Saber DAC-chip er dens Hyperstream-arkitektur med integreret
Time Domain Jitter Eliminator. Det hjælper med at levere forsvindende lav forvrængning samtidig med et stort dynamik område. ifi har fundet, at dette samspil med Qualcomm-chippen er perfekt til at levere Bluetooth-lyd der lyder langt bedre end normen.

Intet af dette ville dog betyde meget, hvis resten af ZEN Blue's kredsløb ikke var på samme høje niveau. ZEN Blue er det første ifi-produkt, der drager fordel af input fra den legendariske lyddesigner John Curl, der har slået sig sammen med ifi-elektronikdesignteamet, ledet af teknisk direktør Thorsten Loesch, for at sikre kredsløb design af alle produkter er fuldt optimeret.

Meget usædvanligt for en DAC i denne prisklasse er ZEN Blues analoge udgangstrin af den balancerede type. Den indeholder en række højkvalitetskredsløbskomponenter, omhyggeligt udvalgt for deres kvalitet i lydsammenhæng, herunder professionelle balancerede linjedrivere, C0G-kondensatorer fra TDK og en præcisions støjsvag strømforsynings IC fra Texas Instruments. Det hele samler sig til en Bluetooth-streamer med en lydkvalitet der normalt ligger i et meget højere prisniveau.

Summen af det hele
ZEN Blue tilføjer Bluetooth-modtagelse i høj kvalitet til enhver type anlæg analogt eller digitalt. Via omskifteren på bagsiden, vælges der mellem den digitale eller analoge udgang; enten gennem
DAC og analog udgangstrin eller direkte til de digitale udgange. På den analoge side muliggør RCA stereoudgangen forbindelse til en forstærker, aktive højttalere og lignende, mens en 4,4 mm Pentaconn udgang muliggør balanceret signaloverførsel til forstærkere og højttalere udstyret med et balanceret input - enten via 4,4 mm input eller XLR indgange via et 4,4 mm til XLR kabel. Til digitale forbindelser, er der både muligheden for optisk eller koaksial forbindelse til enheder med en indbygget DAC og tilsvarende digital indgang, såsom en AV-forstærker eller en ekstern hi-fi DAC.

ZEN Blue 'husker' op til syv parrede Bluetooth-kildeenheder, hvilket gør det nemt at skifte
fra en enhed til en anden med imponerende modtagelsesområde takket være den nyeste Bluetooth 5
specifikation. DAC-stadiet håndterer samplingshastigheder godt ud over det maksimale leveret af
aktuelle hi-res Bluetooth-formater - af de 24-bit-kompatible formater, aptX Adaptive og aptX HD understøttes op til 48 kHz, mens LDAC og HWA når 96 kHz.

LED'en i midten af ZEN Blue´s frontpanel skifter farve for at vise det identificere Bluetooth-format der modtages, mens den anden LED til højre angiver sampling frekvensen. Qualcomms QCC5100-chip kan opdateres, hvilket gør det muligt at tilføje fremtidige Bluetooth-formater til ZEN Blue.
Du kan købe ifi Audio ZEN Blue lige her:

| AV-Connection Sønderborg | Audiocompagniet Odense | Hi-Fi Huset Svendborg | TapeConnection Aarhus |

| TopSound Hi-Fi København |
ifi Audio Zen Blue har fået en fantastik modtagelse i fagpressen, her er et par test citater:

"Want an easy way to add Bluetooth connectivity to your traditional stereo system? Just buy iFi’s new Zen Blue." "If you’ve already got a good DAC, it makes sense to try that with the Zen Blue." "The Zen Blue is a terrific product." What Hi-Fi Læs hele ZEN Blue testen her

"iFi has built the best Bluetooth interface I’ve ever seen and they only want £130 for it. The result is unquestionably a Best Buy"
AVforums ZEN Blue test kan du læse her