Regas lille vidunder har fået en storebror

Logikken tilsiger, som i den biologiske verden, at storebrødre kommer før mindre søskende, men den britiske hifi-producent Rega har byttet rundt på rækkefølgen.

Siden Rega lancerede sin lille, succesrige Brio-R forstærker forrige år, har musikelskere verden over ventet på en storebror i fuld størrelse og med flere muskler. Nu kommer den så, Elicit-R - og ventetiden har ikke været forgæves.

Elicit-R er en fuldvoksen 100 watts forstærker med muskler nok til at bringe selv de mest vanskelige højttalere til live. Forstærkeren er konstrueret over samme koncept som dens succesfulde lillebror Brio-R, der har fået lovord med på vejen fra hifi-anmeldere og musikelskere mange steder på kloden.

Elicit-R har som Brio-R forbedrede effektforstærkerkredse, det såkaldte Darlington-koblede princip hvilket betyder, at Elicit-R er en emuleret klasse-A forstærker med høj ydelse i kompakt konstruktion. Kombineret med en nykonstrueret forforstærkerdel, med mulighed for direkte tilslutning af MM pickupper, er grundstenen til en ny forstærkersucces fra Rega lagt.

”Den nye Elicit-R bygger videre på den kendte Rega-lydfilosofi, hvor glæden ved musik står i højsædet. Naturligvis spiller en seriøs konstruktion som Elicit-R neutralt og korrekt, men samtidig har det altid være vigtigt for Rega, at deres produkter formidler musik, og det gør den nye Elicit-R i høj grad,” siger Bent Sejbæk fra den danske Rega-importør, Medlyd.

Næsten nuttet
Hvor Brio-R er en robust lille forstærker i halv størrelse, har Elicit-R fået glæde af en spritny kabinetkonstruktion i fuld hifi-bredde – et elegant kabinet, der også vil blive anvendt i en række kommende produkter fra Rega bl.a. en ny DAC/CD, som i nærmeste fremtid vil afløse den anmelderroste klassiker Saturn.

Selvom der er tale om en ny kabinetkonstruktion, er både de ydre mål og de overordnede designlinjer genkendelige fra de øvrige full-size Rega-produkter. Det betyder, at nuværende Rega-ejere vil kunne opgradere til Elicit-R og stadig bevare helhedsindtrykket hjemme i hifi-reolen.

Samme dyder
”Brio-R har været en kæmpe succes for os og for Rega og ikke uden grund, for det er en meget vellydende forstærker. Elicit-R bygger videre på de samme dyder som lillebroderen - men de flere muskler kombineret med en særdeles velkonstrueret RIAA-del, gør den til et oplagt valg for den seriøse musikelsker,” siger Bent Sejbæk, direktør i Medlyd.

Elicit-R leveres desuden med den nyudviklede Solaris fjernbetjening, der kan styre samtlige Regaprodukter. Rega Elicit-R er landet i butikkerne og prisen er 15.995 kroner.

Om Rega
Rega er stiftet af Roy Gandy, og firmaet barslede helt tilbage i 1973 med den i dag legendariske Rega Planet pladespiller. Principperne bag Planet med en stiv, let opbygning uden affjedring kan den dag i dag genfindes i Regas pladespillere, fordi konstruktionen har vist sig at være uovertruffen, når talen falder på reproduktion af musik.

Med tiden har Rega udvidet produktionen, så virksomheden i dag har et komplet sortiment med bl.a. pickupper, tonearme, forstærkere, CD-afspillere og højttalere – alt sammen produceret i England.

Læs mere på www.rega.co.uk

Om Medlyd
Medlyd er stiftet i år 2000 af Bent Sejbæk og Henrik Peulicke, der tilsammen har over 40 års erfaring fra den danske og internationale audio- og videobranche.

Medlyd importerer og sælger high-end audio- og videoudstyr fra flere internationalt anerkendte producenter, bl.a. Rega, Electrocompaniet, JMR, OPPO, Sim2 og Procella Audio.

Medlyd tilbyder desuden undervisning i form af kurser i billedkvalitet i samarbejde med den internationale anerkendte amerikanske billedspecialist Joe Kane.

Kontaktinformationer:
Medlyd ApS
Leopardvej 26 A
7700 Thisted
Danmark

Telefon: +45 7025 3009