Hvordan får du den bedste konvertering af digital lyd fra f.eks. computere eller tablet? Og hvordan skaber du en digital audio converter (DAC), der er simpel at bruge og sætte op?

Det er spørgsmål, som den britiske højkvalitetsproducent Rega har besvaret med DAC-R.

DAC’en er udviklet med særligt fokus på at fjerne den støj, der altid kommer fra computere og andre digitale lydkilder – og som ellers har været problemet med mange ellers udmærkede DAC’er.

Du kan med andre ord forvente et meget mere rent og mere nuanceret lydbillede, når du fremover hører musik fra digitale kilder. Hvis du f.eks. har lydfiler af høj kvalitet på din computer -  f.eks. Apple Lossless eller FLAC – kan nu forvente en kvalitet, der ligger over lyden på en standard CD. Men du kan selvfølgelig også tilslutte dit tv eller din CD-afspiller for en væsentlig forbedring af oplevelsen.

Lydgengivelsen er klar, naturlig og indeholder den dynamik, der gør musikken og fremførslen til en oplevelse, hver gang man oplever den.

Rega DAC-R har 24bit/192Khz asynkronkonvertering. Den asynkrone konvertering betyder, at det er DAC’en – og ikke den digitale enhed - der bestemmer, hvornår og hvor meget information, der bliver afsendt. Det betyder, at støj og ujævnheder fra den digitale enhed – f.eks. en computer – bliver udjævnet.  Og det er en teknologi, der kun findes i den absolutte top af DAC’ere.

Den nye Rega DAC-R er en forbedret version af deres anmelderroste Rega DAC. DAC-R måler kun 21,5cm i bredden og er altså i samme størrelse som deres meget roste Brio-R forstærker.
DAC-R kan fjernbetjenes dels fra den medfølgende remote og fra Rega Solar systemfjernbetjeningen.

Læs mere om REGA DAC-R her

Læs test af REGA DAC-R her