PRESSEMEDDELELSE

Kursus i billedkvalitet, kalibrering og standarder


Anerkendt amerikansk kursus og ’gør-det-selv’ DVD’er kommer nu til Skandinavien. Formålet er at gøre producenter, forhandlere, distributører og ejere af fladskærme og HD-apparater dygtigere til at justere og forbedre billedkvaliteten – og dermed øge brugeroplevelsen. Det er firmaet Bigture, der bringer den amerikanske billedekspert Joe Kanes produkter til Danmark og resten af Skandinavien. Joe Kane har over 25 års erfaring inden for optimering af tv-billeder.

København, den 28. februar 2008: Sidste år købte danskerne flere end 600.000 fladskærme. Det betyder, at der i dag står ca. 1 million fladskærme i de danske hjem. Men samtidig med at salgstallene er gået op, er tilfredsheden med billedkvaliteten gået ned.

En stor del af årsagen til den stigende utilfredshed skyldes, at producenterne af fladskærme og HD-apparater ikke følger de internationale standarder for tv-gengivelse, der er sat.

”Der er retningslinjer for produktion af tv- og videomateriale og for, hvordan apparaterne skal gengive det. Følger man retningslinjerne, bliver budskabet gengivet korrekt. Enhver afvigelse fra standarden i hvilken som helst retning resulterer i forringelse af i det mindste noget af systemets formåen,” siger Joe Kane fra Joe Kane Productions (JKP), der i mere end 25 år har rådgivet og vejledt tv-stationer, filmselskaber og producenter af tv- og videoapparater verden over.

Joe Kanes ekspertise bliver nu tilgængelig i Danmark og resten af Skandinavien. Firmaet Bigture, der i en årrække har importeret højkvalitets audio- og videoudstyr, har i et stykke tid distribueret JKP’s ”gør-det-selv” DVD ”Video Essentials” til justering af billede- og lydkvalitet. Nu er Bigture blevet certificeret til også at afholde officielle JKP-kurser, hvor producenter, forhandlere, distributører – og ejere – af fladskærme og HD-apparater som HDTV, HDDVD og Blu-Ray kan blive undervist i optimal justering og forståelse af billedkvalitet.

”Gengivelsen fra stort set alle fladskærme på markedet kan forbedres markant. Hos mange producenter er stort set alle nødvendige justeringsmuligheder til stede – men apparatet er fra fabrikkens side simpelthen ikke justeret korrekt. På JKP-kurserne underviser vi deltagerne i, hvordan det korrekte tv-billede ser ud, og i hvordan man kan justerer sig frem til det,” siger Bigtures produktchef Henrik Peulicke, der har gennemgået et intensivt certificeringskursus hos JKP i Californien.

Certificeringen betyder at Bigture tilbyder producenter en professionel vejledening i, hvordan de forbedrer deres produkter – evt. for i sidste ende at opnå en officiel JKP-certificering, der er en garanti for, at produktet opfylder de internationale standarder. Bigture kan ligeledes assistere forhandlere og distributører i evaluering og salgstræning af deres produkter.

Henrik Peulicke understreger, at selvom mange fladskærme allerede i dag har de nødvendige justeringsmuligheder indbygget, så kræver modeller fra flere producenter mindre indgreb i apparatets software for at kunne gengive et korrekt billede.

JKP Video Essentials
JKP udgiver en række DVD’er til justering og kalibrering af lyd- og billedkvalitet. ”JKP Digital Video Essentials” er en prisbelønnet DVD, der er en komplet brugerguide til optimering af A/V-systemer. DVD’en er opdelt i to halvdele, hvor den ene gennemgår surroundlyd-opsætning og den anden billedjustering. Det hele er gennemgået fra bunden, vist med eksempler og med referencemateriale.

JKP producerer også en professionel udgave af ”Digital Video Essentials”. Den består af hele seks DVD’er til udvikling, produktion, test og kalibrering af apparater. Desuden findes der en DVD til justering af High Definition tv (HDTV).

JKP Training Classes
Fra dette forår tilbyder Bigture det første af tre moduler af ”JKP Training Classes” kurser. På første modul ”Introduction to Display Technology” får kursisterne den grundliggende viden om det optimale tv-billede, og information om hvad ”den menneskelige faktor” betyder for hvordan vi opfatter visuel information, og hvordan omgivelserne spiller ind på opfattelsen af det, vi ser.

Andet modul ”Understanding Video Signals” fokuserer på den korrekte opsætning af tv- og videosystemer og på de grundlæggende teorier bag analoge og digitale videosignaler. På dette modul lærer kursisterne også at foretage korrekt justering af apparater, ligesom man lærer at udnytte mulighederne i den professionelle udgave af ”JKP Video Essentials”. Til understøttelse her af samarbejder JKP med førende fabrikanter af billedmåleudstyr.

Yderligere information fås hos:
Henrik Peulicke, Produktchef, Bigture, mobil: 61 30 30 09, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om Bigture
Bigture er stiftet af Henrik Peulicke og Bent Sejbæk, der siden 2000 også har stået bag firmaet Medlyd, der varetager import og salg af hifi-udstyr. De to har tilsammen over 30 års erfaring fra den danske og internationale audio- og videobranche. Bigture importerer og sælger high-end audio- og videoudstyr fra flere internationalt anerkendte producenter.

Om Joe Kane
Joe Kane er en kapacitet inden for tv-industrien, og han er en førende amerikansk ekspert, designer og konsulent. Joe Kane har specialiseret sig i elektronisk billedgengivelse og korrekt gengivelse af billedsignaler på tv-apparater. Det arbejde har været fokusområdet for hans firma Joe Kane Productions siden grundlæggelsen i 1982. Joe Kane har været formand for arbejdsgruppen “Working Group on Professional & Studio Monitors” under foreningen ”The Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE). Han har produceret flere banebrydende programmer, heriblandt ”A Video Standard”, to versioner af ”Video Essentials” og flere versioner af ”Digital Video Essentials”. For tiden arbejder han med og underviser i produktion af High Definition tv-programmer (HDTV), digital kompression af video for distribution i høj kvalitet samt HDTV-apparater, der følger standarderne fra International Telecommunication Union (ITU) og SMPTE.

Læs pressemeddelelsen om JKP kursus i kalibrering og billed standarder som PDF her