affinity logo
Joe Kane har udviklet en helt ny type lærred til postproduktion -og til brug i hjemmebiografen

Joe Kane Productions og Da-lite har indgået et partnerskab, med det formål at udvikle, designe og producerer en serie optimale High Definition lærreder. Samarbejdet har resulteret i JKP Affinity serien, der nu via distribution af Medlyd er tilgængelig i Danmark. Serien omfatter proprietære HD Progressive lærreders typer, specielt designet til det professionelle HD broadcast marked.

Joe Kane og Da-lite
Da Joe Kane kontaktede Da-Lite, havde han længe været opmærksom på det problem, at de traditionelle lærredstyper, ikke kunne stå mål med hvad de bedste HD projektorer kan præsterer. Der var et behov for en ajourført skærmteknologi og Da-lite tog udfordringen op. Joe Kane præsenterede Da-Lite for en revolutionerende teori om, hvordan man kunne opnå det bedste billede til film-postproduktion. I samarbejde med kemikere fra Da-lite og ingeniører udvikledes et helt nyt materiale, HD Progressive og en lærreds serie ved navn JKP Affinity.
Dette er et unikt line-up af tre lærredstyper (0,6 0,9 og 1,1 gain), der alle er designet specielt til HD, og som derfor ikke bare er en opgradering af allerede eksisterende lærredstyper.

JKP Affinity
Det særlige ved HD Progessive materialet er dets evne til at gengive HD information langt mere korrekt end det tidligere har været muligt. Problemet med almindelige lærredstyper er blandt andet, at de altid har en struktur i overfladen, her specielt transparente lærreder, typer med gain og forskellige vævninger. Enhver struktur i et lærreds overflade har betydning for billedgengivelsen, da problemer som interferensstøj, lystab og hot-spotting opstår i lærredet.
HD Progressive er det første materiale der er designet til at levere den næste generation af HD projektor billeder.

Om Medlyd
Medlyd varetager import og salg af hifi-udstyr og er stiftet af Henrik Peulicke og Bent Sejbæk, i år 2000. De to har tilsammen over 35 års erfaring fra den danske og internationale audio- og videobranche. Medlyd importerer og sælger high-end audio- og videoudstyr fra flere internationalt anerkendte producenter.

Om Joe Kane

Joe Kane er en kapacitet inden for tv-industrien, og han er en førende amerikansk ekspert, designer og konsulent. Joe Kane har specialiseret sig i elektronisk billedgengivelse og korrekt gengivelse af billedsignaler på tv-apparater. Det arbejde har været fokusområdet for hans firma Joe Kane Productions siden grundlæggelsen i 1982. Joe Kane har været formand for arbejdsgruppen “Working Group on Professional & Studio Monitors” under foreningen ”The Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE). Han har produceret flere banebrydende programmer, heriblandt ”A Video Standard”, to versioner af ”Video Essentials” og flere versioner af ”Digital Video Essentials”. For tiden arbejder han med og underviser i produktion af High Definition tv-programmer (HDTV), digital kompression af video for distribution i høj kvalitet samt HDTV-apparater, der følger standarderne fra International Telecommunication Union (ITU) og SMPTE.

Læs pressemedelelsen om de nye Affinity lærreds typer til post-produktion og som lærred til de bedste hjemmebiografer