Medlyd ny dansk importør af Electrocompaniet

Thisted den 4 april 2013

Den danske hifi importør Medlyd udvider sortimentet med det norske high-end mærke Electrocompaniet, der er blevet ”genfødt” under nyt ejerskab. I dag er Electrocompaniets vellydende forstærkere suppleret af en af verdens bedste højttalere – uanset pris.

Electrocompaniet er i internationale hifi-kredse historisk set nok mest kendt for kraftige vellydende forstærkere, men i dag er sortimentet suppleret af en særdeles ambitiøs højttaler ved navn ”Nordic Tone”. Den er resultatet af en international gruppe højttaleringeniørers bud på den ultimative højttaler og er formentlig en af de bedst lydende højttalere overhovedet.

Nordic Tone er en velkonstrueret og veldesignet gulvhøjttaler der trods sine 75 kg let falder ind i de fleste hjem. Resultatet af den avanceret kabinetkonstruktion i aluminium, og de særdeles kompetente højttalerenheder er, en medrivende musikgengivelse, musikalsk, holistiske og involverende også ved høje lydtryk.

Prisen for ”Nordic Tone” er 94.995,- pr. stk. og folk, der har hørt den, vil hævde, at den er hver en krone værd.

En del af norsk hifi-historie
Historien om Electrocompaniet startede for 40 år siden under beskedne forhold i en baggård i Oslo.

I 1976 lancerede Electrocompaniet sin ”The Two channel Amplifier” bygget med udgangspunkt i Dr. Matti Otalas opdagelse af det såkaldte TIM forvrængnings-fænomen. ”The Two channel Amplifier” fik følgende amerikanske anmelderord med på vejen. ”Eat your heart out, this is the worlds best sounding amplifier and you can’t buy one in this country!” – så startede eventyret for alvor, og op gennem 80’erne og 90’erne leverede Electrocompaniet en lang række vellydende forstærkerkonstruktioner.

I dag ejes Electrocompaniet af Mikal Dreggevik der også står bag det norsk ejede elektronik firma Westlake der, udover high-end hifi, producerer komplicerede styresystemer til helikoptere, flyvemaskiner, hospitaler osv., hvor driftsikkerhed, nøjagtighed og ultimativ kvalitet er en nødvendighed. Westlakes ekspertise ses, høres og mærkes i Electrocompaniet, der i dag udvikler og fremstiller fabelagtigt vellydende produkter med kirurgisk præcision.

”Vi har valgt at tage Electrocompaniet i vores sortiment, fordi det supplerer vores øvrige sortiment perfekt, og fordi produkterne lever op til vores ambition om, at Medlyd skal have det bedste produkt inden for hver kategori,” siger Bent Sejbæk fra Medlyd.

600 watt Arnold Swarzenegger
Fra de mindste integrerede forstærkere på 2*120 watt til den monstrøse Nemo monoblok på 600 watt – henover den 20 kg tunge EMC 1 UP CD afspiller, flere DAC’s, forforstærkere og Blu-Ray afspillere, er lydgengivelsen naturlig glat med nærvær og fremragende perspektiviske egenskaber.

Når de nævnte musikalske kvaliteter kobles med fabelagtige dynamiske egenskaber, der nærmest er naturstridige, ligger det lige for at konkludere som en amerikansk anmelder gjorde i en test af Nemo monoblokkene: ”A cross between single-ended triode and Arnold Swarzenegger and if you want an amplifier that combines force with finesse, these are the amplifiers to choose”

Nemo monoblokkene koster i Danmark 54.995,- pr.stk.

Spændende forstærker med DAC
I efteråret 2012 introducerede Electrocompaniet en ny, spændende forstærker, ECI 6DS, på 2*125 watt. Det er en klassisk integreret, high-end forstærker, der kombinerer lyd i topklasse med de mest moderne features, såsom indbygget media-streamer og en fremragende D/A konverter samt analoge indgange. Dermed opfylder ECI 6DS alle ønsker som hjertet i en enkel, moderne hi-fi løsning.

ECI 6DS kommer til salg i Danmark for 44.995,-

Læs medlyd som ny Electrocompaniet distributør i Danmark pressemeddelelse PDF her